Kirkonkellot

Kirkonkelloilla on keskeinen rooli seurakunnassa. Kellojen soitolla ilmoitetaan juhlapyhistä, kirkonmenoista ja välitetään suruviestejä. Koska vuosien saatossa kirkonkellot joutuvat kovalle käytölle ja koetukselle, tarvitsevat ne säännöllistä huoltoa ja kunnossapitoa.

Palvelumme

Kirkonkellojen rakenteiden huolto- ja saneeraustyöt

Kirkonkellojen maahantuonti

Maahantuomme ja asennamme erikokoisia kirkonkelloja asiakkaidemme tarpeisiin. Kellotilaus tehdään aina asiakkaan toiveen mukaisesti: kellojen sävelet, koko sekä mahdolliset koristeet ja tekstit valitaan asiakkaan toiveiden perusteella. Tarvittaessa konsultoimme kellovalimon asiantuntijoita esimerkiksi sävelten sopivuudesta. Tilaamme kellot itävaltalaiselta Grassmayr-kellovalimolta, jossa kellot valetaan yksilöllisesti.

Kellonsoittojärjestemien valmistaminen

Valmistamme kellonsoittojärjestelmiä, jotka automatisoivat ja siten helpottavat kirkonkellojen soittamista.

 

Kellonsoittojärjestelmällä voidaan ohjata kaikkia vanhoja sähköisiä lyömälaitteita, vasaroita ja heilutusmoottoreita. Järjestelmä räätälöidään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, esimerkiksi kirkossa ja hautauskappelissa on tyypillisesti erilaiset tarpeet kellojen soitolle.

 

Kellonsoittojärjestelmän ohjaaminen tapahtuu luotettavasti ja helposti Siemens -teollisuusohjausjärjestelmällä ja kosketusnäyttöpaneelilla.  
Lue lisää kellonsoittojärjestelmistä.