Magneettivasarat

Kirkonkellojen kielten tilalle asennettavat magneettivasarat mahdollistavat automatisoidun kellonsoiton. Valmistamme LL14-tyyppisiä magneettivasaroita piensarjatuotantoon erikoistuneella konepajallamme.

Magneettivasara soveltuu eri soittotekniikoille

Kirkonkelloja voidaan soittaa sisä- ja ulkoläppäyksellä. Molemmat soittotekniikat ovat mahdollisia myös magneettivasaroiden avulla. Jos kelloa halutaan läpätä sisäpuolelta, asennetaan magneettivasara kellon sisälle perinteisen kielen tilalle.  Mikäli taas kelloa halutaan läpätä ulkopuolelta,  magneettivasara voidaan asentaa vaihtoehtoisesti kellon ulkopuolelle. Magneettivasaroiden avulla kelloja voidaan soittaa lisäksi heiluttamalla sekä heilutuksen ja läppäyksen yhdistelmillä.

Magneettivasara kestää aikaa ja kulutusta

Magneettivasaroiden valmistusmateriaalina käytetään kestävää kuumasinkittyä terästä. Tuotannossa ei käytetä  lainkaan käytössä kuluvia vaijereita. Yksinkertainen rakenne takaakin tuotteelle pitkän käyttöiän.  Runko on suunniteltu tukevaksi ja se kestää Suomen erilaisissa sääolosuhteissa.

 

Magneettivasara kiinnitetään tukevasti kelloon tarkoitusta varten koneistetulla säädettävällä kiinnityssarjalla. Kiinnityssarja mahdollistaa vasaran kääntämisen kellon sisällä 360 astetta, jolloin lyöntikohtaa voidaan muuttaa. Magneettivasaran lyöntivoima ja paikoitus ovat portaattomasti säädettäviä.

magneettivasarat
magneettivasarat